Om Swoscom AB

Affärsidé
Swoscom ABs affärsidé är att, direkt och genom partners, tillhandahålla molntjänster och klassiska datahallstjänster med personlig service och som kan användas i både privata och publika moln för små och medelstora företag. Vår definition på molntjänster är tjänster som produceras på annan plats än där kunden fysiskt sitter och som konsumeras och debiteras efter utnyttjande. I vår produktportfölj finns tjänster som co-location, virtuella kontor, hosted exchange, IP-telefoni, backuptjänster, webbhotell.
Stabilitet
Vårt mål är att leverera en så stabil och kommersiellt understödd plattform som möjligt för att våra kunder skall kunna känna sig trygga att utnyttja dessa för sin dagliga verksamhet. Därför fokuserar vi tex starkt på hårdvara från välkända tillverkare som HP, Cisco, APC och mjukvara från Microsoft, VMWare, Symantec och andra kommersiella programvarutillverkare.
Geografi
Vi och våra servrar finns naturligtvis i Sverige, mitt på den Skånska slätten, uppkopplade mot Internet med fullt redundant anslutning från Tele2 och vår partner Romelebygdens Kabel-TV. I dagsläget är maxkapaciteten 1 Gbit/s och lasten ligger på dryga 10% i genomsnitt. I anslutning till vår hall finns dessutom ledig fiberkapacitet från Tele2 och Kraftringen indragen om kraftigare lösningar med helt egen bandbredd önskas.
Historia
Swoscom AB är sprunget ur ett antal mervärdestjänster hos Know IT Syd AB 1997. Vårt fokus var då på internetanslutningar, e-post och webbtjänster. Vi har sedan dess följt med genom olika bolag innan vi till slut landade i Swoscom AB. Swoscom AB ägs till lika delar av Mikael Edwardsson och Roger Levau.

Vi tar gärna emot frågor om oss och våra tjänster per telefon eller e-post.

Swoscom AB.
Ideon Science Park
Scheelevägen 27
223 70 Lund

Orgnr : 556679-1371
Bankgiro : 5499-4165

Innehar F-skattebevis

Telefon (vxl): 040-6905000
Telefontider vardagar, 8:00 – 17:00
Fax: 040-6905001
E-post: sales@swoscom.se